Zwangerschapsmail

  Zwangerschapsmail is een informatieve email die zwangere vrouwen elke week informeert hoe groot de embryo is en welke ontwikkelingen deze doormaakt.

  0
  Unieke opens
  0
  Geautomatiseerd
  0
  Varianten

  Uitdaging

  Per verloskundige praktijk worden 32 emails gemaakt in de stijl van de praktijk, waarbij de content ook op maat gemaakt wordt. Een korte som leert dat dit op termijn ondoenlijk is: 32 e-mails bij 40 verloskundigen praktijken betekent dat er dagelijks 1280 variaties worden verzonden! Met een groeiend aantal deelnemende praktijken, zal het op korte termijn teveel werk zijn alle content & advertenties bij te houden.

  Aanpak

  Om het content management te minimaliseren, hebben we een RSS/XML-campagne opgezet. Uit de XML feed word de stijl, de content en de advertenties van de website gehaald. Doordat de email template alle informatie van de website afhaalt hoeft de beheerder de informatie maar op één plek toe te voegen of te wijzigen.

  Hierbij hebben we de volgende taken uitgevoerd:

  • Design
  • Coderen
  • Software configureren
  • Inschrijf formulier
  • Database ingericht
  • Event triggered campagnes
  • Support

  Resultaat

  Een unieke configuratie van het mailsysteem en template, waardoor er moeiteloos geschaald kan worden. Zonder één enkele wijziging binnen de software & template kunnen er tientallen verloskundigen praktijken worden toegevoegd en gewijzigd.

  Nu: 1280 email variaties in 1 email

  Toekomst: 10.000+ email variaties in dezelfde email, zonder aanpassingen

  Over de samenwerking met Email Marketing Team ben ik erg enthousiast! De onderlinge communicatie verloopt op een prettige manier en het is een team van deskundigen die graag meedenken en vanuit hun expertise met zeer bruikbare aanvullingen komen. Er is nog geen eindresultaat geweest waar ik ontevreden over was.
  Roel van Schoonhoven
  Directeur - Geboortezorg oplossingen